- Jeep «som alle har råd til»

- Dette er en svært aktuell bil for Norge, sier salgssjef Steinar Dokken om den nye Jeepen som kommer til Norge før jul.

Snart kan Jeep tilby en bil «som alle har råd til», forteller den norske importøren RSA fra bilutstillingen i Paris.Helt nye Jeep Renegade er en ny SUV i kompaktklassen. Renegade kan tilbys med høyt utstyrsnivå og avansert teknologi som i dag kun finnes i premium SUV-er. Mens mange av konkurrentene produserer crossovere basert på tohjulstrekkere, er Jeep Renegade en ekte SUV i Jeep-ånd. En skikkelig kraftplugg bygget med solide materialer, og tilbyr en premium opplevelse for både sjåfør og passasjerer, heter det.- Dette er en svært aktuell bil for Norge. Og attraktiv bil enten man trenger hyttebil, by eller bygd, og muligheter for et meget bra firehjulstrekk-system, som ingen andre i samme segment kan tilby, sier salgssjef for Jeep hos RSA, Steinar Dokken, til Hegnar.no.

Produseres i Italia
Renegadeer den første modellen som tydeliggjør samarbeidet mellom Fiat Chrysler, Renegade er utviklet av Jeep i USA, men produseres i Europa.Renegade vil produseres i nyrenovert Melfi-fabrikk i Italia og vil selges i over 100 land over hele verden, inkludert USA. Den nye globetrotteren har en sterk personlighet og er riktig størrelse for bruk både i byen og på lengre turer, mener importøren.
- Muskuløs design
Renegade har et design som representerer Jeep. Renegade karakteriserer muskuløst og moderne design. Designelementer som X-logoen, logo på førerseter, Moab-kart i midtkonsollen, edderkopp-ikon i tanklokket osv.Utstyrsvariantene som tilbys i Norge er Longitude, Limited og Trailhawk.Renegade er første bilen i sin klasse som tilbyr 9-trinns automatgir fra ZF som i dag kun finnes i premium SUV-er. Vi har tidligere kjørt Range Rover Evoque og Jeep Cherokee med denne svært bra girkassen.Renegade har samme innvendig plass som man finner i Jeep Compass.
Fra 120 til 170 hk
Renegade tilbys med følgende kombinasjoner av motorer og girkasser:
  • 140 HP 1,4-liters MultiAir2 med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og 4x2.140 HP 1,4-liters MultiAir2 med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og 4x2.
  • 170 hk 1,4-liters MultiAir2 Turbo motor med Stop & Start, ni-trinns automatgirkasse og 4x4170 hk 1,4-liters MultiAir2 Turbo motor med Stop & Start, ni-trinns automatgirkasse og 4x4
  • 120 HP 1,6-liters MultiJet II med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og tohjulstrekk.120 HP 1,6-liters MultiJet II med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og tohjulstrekk.
  • 140 HP eller 170 hk 2,0-liters MultiJet med Stop & Start, ni-trinns automatgir eller sekstrinns manuell girkasse og 4x4.140 HP eller 170 hk 2,0-liters MultiJet med Stop & Start, ni-trinns automatgir eller sekstrinns manuell girkasse og 4x4.
Toppspekket bil for under 400.000
De første Jeep Renegade ankommer Norge i månedsskiftet november/desember. Prisene er pr i dag ikke klare, men Dokken antyder priser på under 400.000 kroner for en fullspekket utgave med firehjulstrekk.  Tohjulstrekk vil ligge en del lavere, sier han. 

Les også