+ mer

Nå kommer ny Mitsubishi L200

Hver 4. solgte Mitsubishi er en L200. Nå kommer en helt ny generasjon.

Etter ni år og 1,3 millioner produserte enheter av 4. generasjon, nærmer det seg nå premiere på en helt ny 5. generasjon Mitsubishi L200. Første visning av bilen i Europa finner sted på bilutstillingen i Geneve i begynnelsen av mars.L200 utgjør 25 prosent av det totale salget til MitsubishiNye L200 fortsetter som for i Club Cab- og Double Cab-versjon. Det nye nå er at Club Cab får to ekstra dører. De to nye bakdørene åpnes motsatt vei, slik at man far fri tilgang til hele kupeen uten B-stolpe.Størrelsesmessig utvendig er den nye L200 like stor som forgjengeren, mens innvendig er benplassen økt med 2 cm, mens bredden ved skulderhøyde-bredden er økt med 1 cm.Tilhengervekten er økt til 3,1 tonn.En helt ny motor og nye girkasser, samt videreutviklet aerodynamikk senker CO2-utslippet og forbruket med 20 prosent. Motoren er en helt nyutviklet 2,4 liters turbodiesel med variable ventiltider og 181 HK/430 Nm (+30 Nm fra forgjengeren) gir et utslipp på kun 169 g/km. Den nye 6-trinns manuelle girkassen med korte girskift og en ny 5 trinns automat bidrar til det lavere forbruket som oppgis til 0,67 l/mil for manuelt gir og 0,76 for automaten.Det velkjente Super-Select 4WD-II systemet opereres nå via et hjul i midtkonsollen og ikke lenger med en ekstra girspak. Skifte skjer elektronisk, og man kan skifte fra 2WD til 4WD i hastigheter opp til 100 km/t.Nye L200 er klar for de første leveringene til kunder i løpet av september og prisene er ventet å starte på under 300.000 kroner. Toppmodellen med «alt» utstyr antas å koste rundt 350.000 kroner.

Motor