+ mer

Helt ny luksus-Lexus

Nå kommer en helt ny Lexus RX-SUV

Som selskapets bestselger i løpet av merkets 26-årige historie – med et salg på over 2,1 million enheter – representerer RX hver tredje av 10 solgte Lexus-er."Den nye modellen vil fortsette trenden med fullstendig ny design som gir et luksuriøst interiør, i kombinasjon med et attraktivt eksteriør. Typisk detaljrik DNA i Lexus-ånd er tilført med nennsom hånd og er ikke bare synlig, den kan til og med føles", heter det i en melding fra Lexus i forbindelse med at bilen avdukes på bilutstillingen i New York onsdag.- Det var en klar ambisjon om å skape en dristig og fullstendig ny standard for dette segmentet. Det er gjort ved å bygge videre og trofast på de allerede eksisterende verdiene fra tidligere RX-generasjoner, sier Takayuki Katsuda, som er sjefingeniør for RX hos Lexus.

Dristig nytt uttrykk
Nye RX gir et kraftfullt førsteinntrykk. Fronten byr på helt nye former som utheves av spindelvevgrillen med forkrommede lister og LED-lampene med tredobbel L-utforming. Sammen med tåkelysenes utforming får RX en elegant, men samtidig fremtidsrettet utstråling. Den muskuløst utformede støtfangeren tilfører en sportslig karakter.Nye hjul på 20 tommer erstatter den utgående modellens 19-tommere.Hekkens utrykk er strammet opp og gir et solid uttrykk, fremhevet av de nye L-formede baklysene som strekker seg rundt hjørnene. Interiøret i RX er fokusert på komfort og luksus. Blant annet holder materialkvaliteten en høy standard, og skulle man ønske enda mer luksus kan man bestille ekstra påkostede detaljer som blant annet er fremstilt ved hjelp av laser. I blikkfeltet blir man møtt av et ekstra stort head-up-display (HUD), mens øvrig informasjon formidles via en 12,3-tommers monitor.-Vi utformet nye RX for å gi et solid inntrykk av eventyr og styrke. Den forlengede akselavstanden og økt hjuldiameter gir sportslige og kraftfulle proporsjoner, samtidig som bilen oppleves som elegant og dynamisk. Interiøret gir en følelse av luksus og sjenerøs plass, formgitt for intuitiv kontroll med utsøkt eleganse, sier Gen Ikeda, som er sjefdesigner for RX.
Hybridkrefter under panseret
Nye RX blir tilgjengelig som en hybridbil med oppgradert Atkinson V6-bensinmotor, og samlet effekt blir omtrent 300 hestekrefter.  Bilen er tiltenkt å gi en kjøreopplevelse som minner om personbiler.
Kommer mot slutten av året
RX 450h har en unik posisjon også i Norge, og den nye modellen er forventet å være på plass mot slutten av året. 

Motor