+ mer

Slik er det store "familie-romskipet"

Enorme Ford Galaxy kommer i helt ny drakt.

Ford avduket i påsken en ny Galaxy-generasjon, en rommelig, raffinert og teknisk avansert flerbruksbil med rikelig plass til 7 personer.Med utgangspunkt i selskapets nyeste globale formspråk tilbyr nye Galaxy plass til 7 fullvoksne personer, der man med enkle håndgrep kan legge ned setene og velge mellom plass til personer eller bagasje, heter det i en melding.Nye Galaxy har også førerassistanseteknologier både for by- og landeveiskjøring som inkluderer:

som overvåker fartsgrensene ved å avlese trafikkskilt og tilpasse bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet uten risiko for fartsbøter., som både vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere og redusere alvorlighetsgraden av et sammenstøt dersom det skulle inntreffe.Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysningGalaxy har også fått forbedret styreegenskapene med blant annet, som justerer rattutvekslingen i forhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og presisjon.- Familier over hele Europa har vokst opp med Galaxys førsteklasses komfort og sikkerhet, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren. - Den nye modellen forsterker disse kvalitetene med forbedrede dynamiske egenskaper, drivstoffeffektivitet og nyttige innovasjoner.
Fleksibilitet for familiebruk
Med et kontrollpanel i bagasjerommet kan alle setene i andre- og tredje seterad enkelt legges ned flatt ved å trykke på en knapp for å maksimere plass til passasjerer og bagasje. Samtidig kan man for første gang i denne klassen også heve setene i 3. seterad kun ved å trykke på en knapp.Interiørplassen er også optimalisert og de to bakerste seteradene har fått 10 mm. mer takhøyde, og med opptil 40 mm. mer takhøyde enn de viktigste konkurrentene.
Motorene
Galaxy vil bli tilgjengelig med Fords nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor med en effekt på 210 HK og et reaksjonsvillig dreiemoment på hele 450 Nm fra 2.000 o/min.Den kraftige dieselmotoren byr på egenskaper som på de bensindrevne EcoBoost-motorene. Små motorer gir bedre drivstoffeffektivitet og utslipp, samtidig som avanserte teknologier sørger for å gi ønsket motoreffekt, sier Fords markedsdirektør. - Sekvensiell biturboteknologi leverer de ytelsene dagens kunder krever, og sørger for at turboforsinkelse hører historien til.Fords forbedrede 2,0-liters TDCi dieselmotor med turbolading leveres i tre versjoner, med effekt på henholdsvis 120, 150 og 180 hestekrefter.Bensinmotorene inkluderer Fords nye og drivstoffeffektive 1.5-liters og 2.0-liters EcoBoost-motorer med henholdsvis 160 og 240 HK.

Motor