+ mer
Toyota Land Cruiser. Foto: HegnarOnline

Land Cruiser får ny 2,8 liters motor

Toyota Land Cruiser får ny 2.8 D-4D motor og ny 6-trinns automatkasse

Gjennom sin over 60-årige historie har Toyota Land Cruiser blitt et ikon i markedet for 4WD. Med fremragende off-road-egenskaper og unik pålitelighet har Land Cruiser opparbeidet seg et solid rykte som en av verdens tøffeste og mest driftssikre firehjulstrekkere.Land Cruiser blir nå tilgjengelig med Toyotas nye 2.8 D-4D motor, som utvikler 130 kW (177 hk). Motoren med på 2.755 kubikk, 16 ventiler og DOHC firesylinder motor er utstyr med en “variable nozzle” turbo og intercooler, og sikrer et høyt dreiemoment ved lavt og middels turtall.Motoren er matet til en ny 6-trinns automatkasse, som har et nytt kontrollsystem som forbedrer både drivstofføkonomi og kjøreegenskaper. 2.8 D-4D-motoren utvikler maksimalt 450 Nm dreiemoment mellom 1.600 og 2.400 o/min. Den akselererer fra 0-100 km/t på 12.7 sekunder, og har en topphastighet på 175 km/t. Gjennomsnittlig drivstofforbruk og CO-utslipp er redusert med 9 prosent til henholdsvis 7.4 l/100 km and 194 g/km.Land Cruiser blir også tilgjengelig med et nytt to-tone skinninteriør i brunt og sort, og dessuten med nye interiørdetaljer i børstet aluminium, opplyser importøren.I Europa starter salget av Land Cruiser 2.8 D-4D i august.
Motor