1,4 millioner bileiere må oppgradere systemet etter hacking

Fiat Chrysler ber 1,4 millioner bileier oppgradere det elektroniske systemet. Beslutningen ble tatt etter at hackere viste hvordan de kunne overstyre elektronikken med en PC.

Chrysler - bilder fra www.Chrysler.com
Motor

Det var to eksperter på cybersikkerhet som viste hvordan de fjernstyrte elektronikken i en Jeep Cherokee, en Chrysler-modell, som var i bruk.De satt hjemme, og via en spillboks som var tilkoblet nettet, forandret de hastighet og bremseeffekten på bilen. De kunne også bruke radioen og sette på vinduspusserne.Fiat Chrysler har sendt beskjed til eierne av 1,4 millioner om at det elektroniske systemet må oppgraderes. De vil få en minnebrikke i posten og kan enkelt gjøre det selv. Beslutningen omfatter en rekke modeller av merkene Dodge, Jeep, Ram og Chrysler produsert mellom 2013 og 2015. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv