+ mer
VW e-up

Elbil slått ut av lynet

Monica og Knut Aadahls VW e-up kunne ikke lades etter lynnedslag.

Elbilen til Monica og Knut Aadahl på Skedsmokorset ble slått ut av lynet, skriver VG. Familiens VW e-up, som stod til lading da lynet slo ned, virket etter nedslaget, men tok ikke strøm.Forhandleren sjekket bilen og ga beskjed om at alt fungerte som normalt, unntatt kabelen.– Jeg måtte ut med 5.000 kroner til ny ladekabel, sier Knut Aadahl.Neste morgen oppdaget han at bilen ikke hadde ladet gjennom natten.Da overtok verkstedet.– Først trodde de at hele batteripakken måtte byttes, og da jeg fikk svar på hva den kostet, ble jeg veldig overrasket. Rundt 130.000 kroner er mye for en bil som kostet under 200.000 kroner. Sist jeg hørte noe var de fortsatt i tvil om hva det kunne være, og de jobbet med produsenten i Tyskland for å finne ut av det. Ting tydet på at den tok lading under kjøring (regenerering av bremsekrefter, red.anm.), sier elbileieren til VG.Diagnosedata er sendt til fabrikken for analyse. Informasjonssjef hos Volkswagen, Anita Svanes, sier at de ikke vet noe noe mer konkret ennå, men at de følger opp.

Motor