+ mer

Gigantisk familiebil fra 450.000 kroner

Nå kommer Ford Galaxy også med firehjulstrekk. Her er prisene.

Nye Ford Galaxy er den romsligste personbilen fra Ford og med avansert utstyr som blendingsfrie LED-frontlys, AWD og praktiske detaljer som elektrisk heve- og nedfellbare seter i 3. seterad .Nye Galaxy starter på 451.000kroner for en 2.0 TDCi med 120 HK. Grunnutgaven Trend vil ifølge importøren ha et høyt nivå av standardutstyr og vi kan blant annet nevne; automatisk klimaanlegg med to temperatursoner, 7 seter, der de to bakerste seteradene kan felles ned til et flatt gulv, DAB+ radio/CD med SYNC, utvidet Active City Stop med fotgjengeroppdagelse, nøkkelfri start, cruisekontroll, trafikkskiltgjenkjenning, oppvarmet frontrute, elektrisk betjente, innfellbare sidespeil i bilens farge, takrails, bakkestartassistanse, elektronisk parkbrems og takkonsoll i full lengde med oppbevaringsplass og «barnepass»-speil.Prisspranget fra Trend til Titanium blir 14.000 kroner . Titanium har følgende standardutstyr over Trend; 17’’ 20 eikers aluminiumsfelger, automatisk klimaanlegg med tre temperatursoner, LED kjørelys, DAB+ radio/CD med SYNC 2 (8’’ skjerm), 10.1’’ instrumentdisplay i farger, lyddempende vinduer på fører- og passasjerside, filskifteassistanse med filskiftevarsler, føreroppmerksomhetsovervåkning og automatisk nær- og fjernlys.Nye Galaxy tilbyr AWD sammen med 2.0-liters TDCi dieselmotor på 150 og 180 HK sammen med henholdsvis 6-trinns manuell girkasse og 6-trinns PowerShift automatgir. Galaxys motorprogram består også av 120 HK 2.0-liters TDCi-motor og den nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor på 210 HK med reaksjonsvillige 450 Nm dreiemoment allerede fra 2.000 o/min.Den vil også være tilgjengelig med den nye drivstoffeffektive 1.5-liters EcoBoost-bensinmotoren, med en effekt på 160 HK. Alle Galaxy-motorene innfrir Euro VI utslippsstandard og har regenerativ lading, Auto-Start-Stop og aktiv grillukkerteknologi.Viktige priseksempler er: 2.0 TDCi, 150 HK, Titanium med PowerShift fra 515 000 kroner, 2.0 TDCi med 150 HK, Titanium med AWD 540 000 kroner- og 2.0 TDCi, med 180 HK PowerShift, AWD og Titanium utstyrsnivå  585 000 kroner.- Familier over hele Europa har vokst opp med Galaxys førsteklasses komfort og sikkerhet, så kundene er velkjente med denne Ford-modellens evne til å transportere opptil syv voksne personer med førsteklasses komfort. Nå gir den enda bedre fremkommelighet og mer trygghet med intelligent AWD, fastslår markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren i meldingen.Med intelligent AWD kan Galaxy også trekke en tilhenger med totalvekt opptil 2.000 kgMed nye Galaxy utvider Ford antall modeller med intelligent AWD ytterligere. Fra før er teknologien tilgjengelig på Kuga, nye Mondeo, nye S-MAX, og vil neste år også kunne leveres på SUV-modellen Edge.

Motor