Toyota tilbakekaller 625.000 hybridbiler

Toyota tilbakekaller 625.000 hybridbiler på grunn av en feil som kan få bilen til plutselig å stanse.

Toyota Prius Plug-in Hybrid. Foto: Toyota

De fleste bilene som nå tilbakekalles er av typen Prius V, som også selges under navnet Prius Alpha og Prius+. Noen biler av typen Auris blir også tilbakekalt.Problemet er knyttet til programvaren i bilen og mye likt det som senest i fjor fikk Toyota til å tilbakekalle 1,9 millioner Prius-biler.Ifølge Toyota, som er verdens største bilprodusent, er det ikke registrert ulykker eller personskader som følge av problemet som nå er oppdaget med hybridbilene.– I enkelte tilfeller stenges hybridsystemet kanskje av mens bilen er i fart, noe som resulterer i tap av motorkraft og som får bilen til å stanse helt, heter det i en kunngjøring fra Toyota.Over halvparten av bilene som nå tilbakekalles, er solgt i Japan, mens flesteparten av de øvrige er solgt i Nord-Amerika og Europa mellom mai i 2010 og november i fjor.Toyota har solgt over sju millioner Prius-biler siden de lanserte modellen i 1997.