Blir dette din nye premium-SUV?

Et ærverdig bilmerke er tilbake i manesjen med premium-SUV.

Under den pågående bilmessen i Frankfurt viser et «nytt» bilmerke seg frem: Borgward. Bilinteresserte vil dra kjensel på merket, da det ble produsert biler fra 1919 til 1961. På det meste var 23.000 personer ansatt i Borgward, og merket var tredje størst i Tyskland. Totalt ble over én million biler produsert.Nå er bilmerket vekket til live igjen. Nå er det Christian Borgward som er i førerstolen.Den Stuttgart-baserte bilprodusenten avslører to verdenspremierer i Frankfurt; BX7 SUV og en TS-versjon av BX7.Planen er markedslansering i Tyskland og resten av Europa innen to år, men allerede i 1. halvår 2016 vil de første bilene komme på markedet i Kina og andre fremvoksende markedet.Om bilen kommer til Skandinavia og Norge har vi foreløpig ikke fått bekreftet eller avkreftet.Borgward ser for seg et globalt salg på mer enn 500.000 biler på medium sikt.Flere segmenter skal fylles.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Først: SUV