BMW-aksjen stuper etter utslippspåstand

En tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense. BMW avviser påstandene (oppdatert).

BMW X3. Foto: BMW

Ifølge Auto Bild viste en test gjennomført av det internasjonale rådet for ren transport (ICCT) at BMWs modell X3 xDrive 20d har utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa.BMW på sin side avviser påstandene, og sier de vil kontakte ICCT for å få detaljer om testen de har gjennomført.– Det er ikke noen forskjell i behandlingen av eksosutslipp enten de er testkjøretøy eller på veien, sier bilprodusenten i en uttalelse.Aksjen har hentet seg litt inn, og er nå ned «bare» 5,7 prosent.Tidligere BMW-aksjene har falt nesten 10 prosent på Frankfurt-børsen etter at en tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense.Følg aksjekursen herDet er avisen Auto Bild som torsdag skriver om det som kan være et nytt tilfelle av dieseljuks fra en tysk bilprodusent.Ifølge avisen har BMWs modell X3 xDrive 20d utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa. (©NTB)