Dette skal den nye luksus-SUVen koste

Nye Lexus RX 450h ankommer landet mot slutten av året.

Nye Lexus RX 450h fikk sin Europa-premiere på bilutstillingen i Frankfurt 15.september Under panseret sitter det en helt nyutviklet 3,5-liters direkte innsprøytet V6 hybrid som leverer total effekt på 313 HK. Forbruket er ytterligere redusert, og oppgis til 0,52 l/mil. Bilen har klasseledende CO2 utslipp fra 120 g/km.Bilen produseres på lik linje som øvrige Lexus modeller i Japan, og produksjonsstart er i slutten av september. De første bilene forventes å være på plass i Norge mot slutten av året.«RX 450h har i lang tid hatt en unik posisjon i Norge som den mestselgende hybridbilen i denne klassen. Nesten 600 biler er solgt av siste generasjon siden 2009. Nå er det klart for en helt ny modell. De første bilene er forventet til Norge mot slutten av året. Også denne vil i Norge kun bli tilbudt med hybrid drivlinje. Dette er en kraftpakke med 3,5 liters V6 motor i kombinasjon med to elektromotorer», skriver Lexus i en fersk pressemelding.Nå er de norske prisene klare.- Aldri før har vi kunnet tilby en bedre RX 450h enn den bilen vi lanserer nå, og det til svært konkurransedyktige priser. Som alltid for Lexus har vi valgt å utstyre grunnversjonen med mer utstyr enn hva som er vanlig i bransjen. Samtidig har vi klart å holde prisen under kr. 800.000.-. Dette mener vi er en svært konkurransedyktig pris, og nå gleder vi oss til å vise frem bilen til både eksisterende og nye kunder, sier Jan Christian Holm som er leder for Lexus i Norge.Priser, nye RX 450h eks. lev. omk.:Comfort                kr. 786.900.-Executive             kr. 832.600.-F SPORT              kr. 905.600.-F SPORT S           kr. 970.300.-Luxury                   kr. 962.000.-Salgsmålet for nye RX 450h i 2016 er 200 biler, opplyser Lexus.