Kontrollerer A6- og Cayenne-motorer

USA og Europa har ulike tester for å fastslå hvor mye miljøgifter biler slipper ut. Det kan har ført til at det bare har vært mulig for Volkswagen å lure amerikanske utslippsmyndigheter, mener en svensk ekspert.

– Jeg har fått vite at det er to ulike testprosedyrer. Antakeligvis, om vi nå går ut fra Volkswagens linje om at man har manipulert systemet i testøyeblikket, burde ikke metoden kunne brukes i Europa. Men det får vi undersøke, om det er samme parameter som måles, men på en annen måte i Europa, sier Bertil Moldén, leder for Bil Sweden, en bransjeorganisasjon for bilprodusenter og importører.I USA utvides nå utslippstestene. California Air Resources Board (CARB) har bestemt seg for også å kontrollere motorene på blant annet Audi A6 og Porsche Cayenne.– Den tidligere granskingen gjaldt firesylinders 2,0 liters motorer. Nå skal vi begynne å se på de sekssylindrede 3,0-liters dieselmotorene, sier CARBs informasjonssjef Stanley Young. (©NTB)