Nordmenn i kø for å kjøpe hybrid-SUV

Volvo har allerede solgt over 400 av toppmodellen XC90 T8 i Norge, mens over 350 har bestilt BMW X5 xDrive 40e.

Volkswagen og Audi opererer med lange ventelister for biler som VW Golf, Audi A3 e-tron og VW Passat, men også i den øverste enden av prisskalaen kommer de oppladbare hybridbilene for fullt, skriver Finansavisen i dag.– Rett i underkant av 30 prosent av dem som kjøper helt nye XC90, kjøper hybridvarianten T8. Vi lanserte bilen i mai, og har snart solgt 1.500 her i landet, sier Rune Gutteberg Hansen, PR- og informasjonsdirektør i Volvo Car Norway til avisen– Etterspørselen er veldig stor, både i Norge og ellers, sier han og legger til at de som bestiller i dag ikke vil få bilen levert før neste sommer.Rimeligere BMWVolvo er ikke alene om å rulle ut ledningen. BMW Norge har så langt solgt over 350 eksemplarer av den kommende X5 xDrive 40e. – Vi er godt fornøyd med forhåndssalget av bilen, den treffer en nerve i markedet, sier informasjonsdirektør Christian Gottschalk i BMW Norge til avisen.Han kan også fortelle at prisen starter på 766.000, men at han anbefaler å legge på utstyr til cirka 150.000 kroner for å sikre best mulig annenhåndsverdi.Solgte alle på én dagErkekonkurrenten Mercedes-Benz åpnet for salg av 50 tildelte eksemplarer av sin nye hybrid-SUV GLE 500e 4Matic med 442 hestekrefter i mai, og greide å selge alle 50 i løpet av én dag. Siden det ennå ikke er kjent når bilene kommer til landet, vil ikke importøren Bertel O. Steen gå ut med antallet bestillinger til nå. Prisen er derimot kjent: Fra 961.000 kroner.Bertel O. Steen regner med å selge 350 stykker av den litt mindre GLE 500e 4Matic i løpet av neste år, og ba opprinnelig om 1.200 GLC 350e 4Matic fra hovedkontoret i Stuttgart.– Allerede nå har vi bedt om flere, sier PR- og informasjonsdirektør Christoffer Nøkleby i Mercedes-Benz Personbil til Finansavisen.Audi e-tronHos Audi har man store forhåpninger til nye Q7 e-tron quattro. Et tyskregistrert eksemplar kjører i disse dager rundt mellom norske forhandlere på roadshow, men skal returnere til hjemlandet igjen. Den offisielle lanseringen skjer i februar, med levering fra første kvartal.