Så mye kan du spare på å lease rett bil!

Det kan bli billigere å velge en dyrere bil.

Er du på jakt etter ny SUV eller stasjonsvogn? Da skal du vite at det kan være store forskjeller fra modell til modell når det gjelder hva bilen egentlig koster deg.Vi har bedt biladministrasjonsselskapet Autolease lage en oversikt over de 10 «billigste» SUV-ene og stasjonsvognene når det gjelder månedsleie.  Oversikten tar utgangspunkt i SUV-er med listepris 400.000-600.000 kroner, samt stasjonsvogner i sjiktet 350.000-450.000 kroner.Se tabeller nederst i sakenUansett om du tenker å leie eller kjøpe bilen, er oversikten et godt utgangspunkt, da ekspertene i Autolease har regnet ut leien med bakgrunn i hvor attraktive bilene er, ikke minst som bruktbiler (restverdi)Dyrere biler kan være rimeligere å lease- Du vil se at enkelte modeller med en høy listepris er rimeligere å leie enn modeller med lavere listepris. Dette er gode eksempler på at leasing av bil ikke er en snor-rett vei. Forklaringen kan være en eller flere av disse faktorene: kombinasjon av lav engangsavgift (høyt mva. fradrag), gode rabatter, høy annenhåndsverdi og lavere serviceutgifter, sier Haakon J. Marthinsen, leder Autolease i Norge, til Hegnar.no.(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Bilhold skåret til beinet
Mazda på toppSøk selv på ulike bilmodeller under tabellene
å hjemmesiden kan man gå inn å velge bilmodell med utstyr og kilometer etter behov