Sør-Korea tester Volkswagens biler

Myndighetene i Sør-Korea skal måle utslippene fra tre av Volkswagens bilmodeller. Årsaken er at amerikanske myndigheter beskylder konsernet for å ha jukset med utslippsdata.

Alle generasjoner av Volkswagen Golf fra 1974 til 2013. Volkswagen / Volkswagen

Utslippstestene skal skje i midten av oktober, opplyser kilder i landets miljødepartement til nyhetsbyrået Yonhap. Sørkoreanske myndigheter vil teste om utslippstallene som er oppgitt stemmer med virkeligheten. Bilmodellene som skal testes er Golf, Jetta og Audi A3 sedan.Det amerikanske miljødirektoratet EPA mener Volkswagen har installert programvare i sine biler som kniper igjen på utslippene bare når bilen miljøtestes. EPA mener derfor at Volkswagens biler i realiteten slipper ut større mengder nitrogenoksider enn tillatt. Disse stoffene ødelegger luftkvaliteten og fører til ulike helseproblemer.Volkswagen-sjef Martin Winterkom har beklaget det som er inntruffet og sier konsernet tar myndighetenes funn «svært alvorlig». En ekstern gransking er satt i gang.Amerikanske myndigheter sier Volkswagen risikerer bøter på opptil 18 milliarder dollar, eller rundt 145 milliarder kroner. Volkswagen-aksjen stupte som et resultat av nyheten mandag.