Stenshagens siste dekkoperasjon

- Vi håper at en pluss en blir mer enn to, sier Egil Stenshagen.

Egil Stenshagen. Foto: Finansavisen.

Tirsdag ble det kjent at Egil Stenshagens dekkselskap Auto Grip slår seg sammen med InterContact Norway, heieid av Oord Holding.– Samlet sikter vi i år mot en omsetning på omkring 600 millioner kroner. Vi har ambisjoner om mye mer. Dette markedet vokser ikke særlig, men vi håper at en pluss en blir mer enn to, sier Stenshagen til DN.– Bakgrunnen for fusjonen er at også dekkbransjen opplever konsolideringer, særlig i detaljistleddet. Ved å utvide tilstedeværelsen i detaljistleddet sikrer vi oss i større grad å nå frem til sluttkundene. Vi regner dessuten med verdifulle synergier med lavere driftskostnader og styrket konkurranseevne som resultat, sier Stenshagen til Finansavisen.Det nye selskapet – Starco Norge as – blir tredje største aktør innen felger og dekk i Norge, med et estimert salg på rundt 450.000 dekk og 100.000 felger i 2016.