Tesla flopper i Tyskland

Tesla er ingen hit i Tyskland.

I artikkelen «Why Europeans Don't Like Tesla" ser Bloomberg på den amerikanske elbilprodusentens salg i Europa.I løpet av årets åtte første måneden ble det bare solgt 958 Tesla-er i Europas største marked Tyskland, viser tall fra KBA. Til sammenligning ble det ble levert 5.149 eksemplarer av dyrere Mercedes S-klasse.Selv den elektriske utgaven av BMW i3 solgte 30 prosent flere biler enn Tesla.Bloomberg slår fast at Tesla trenger billigere Model S for å kapre kunder fra BMW og VW.På bilutstillingen i Frankfurt står Teslas utfordrere i kø, blant dem Audi E-tron Quattro concept SUV. Porsche har lovet en elektrisk sportsbil innen fem år og BMW sier at flere grønne i-modeller er underveis.- Det er ikke nok å være suksessik i Norge; du må ha suksess i de store markedene, sier Stefan Bratzel ved University of Applied Sciences i Bergisch Gladbach.- Dersom du lykkes i Tyskland, kan du lykkes overalt, sier han.Tesla leverte 7.100 biler i Europa i første halvår, samt 11.700 i USA. Av disse ble 2.674 levert i NJorge.