+ mer

Tesla-pris kan øke fra 650.000 til 1,8 millioner

Det kan gå mot tidenes prishopp på Tesla-er i Danmark. Vi snakker om en tredobling.

ikke har funnet rom for fullt avgiftsfritak for el-biler i forslaget til neste års statsbudsjett.Hittil har elbiler vært fritatt for registreringavgift, men fra nyttår er det slutt.at alle biler kan få en avgift på 180 prosent, uavhengig av utslippsnivåer.Avgifter på elbiler vil blant annet bety at prisen på en Tesla Model S øker fra rundt 650.000 danske kroner til rundt 1,8 millioner kroner.Økonomiprofessor Marcus Asplund ved Copenhagen Business School sier at det er uunngåelig at dette vil føre til lavere Tesla-salg, men mener dagens avgiftsregime gir konkurransefordeler i forhold til konkurrenter som BMW 5-serie.Asplund sier til Bloomberg at han og kona vurderer å bestille en Tesla før avgfitene trer i kraft.
Motor