Tyskland sjekker bilutslipp

Den tyske regjeringen ber bilprodusenter om informasjon om forurensende utslipp etter avsløringen av at Volkswagen kan ha manipulert utslippsdata i USA.

German Chancellor Angela Merkel reacts next to a Volkswagen Tiguan as she makes an opening tour of the Frankfurt Motor Show in Frankfurt REUTERS/Ralph Orlowski

Volkswagen har beklaget overfor kundene i USA og satt i gang en ekstern gransking av saken. Konsernet forsikrer om at de tar saken svært alvorlig.– Vi venter pålitelig informasjon fra produsentene, slik at myndighetene kan etterforske om tilsvarende manipulasjon har funnet sted i Tyskland eller Europa, sier Andreas Kuebler, talsmann for det tyske miljødepartementet.En talsmann for det tyske samferdselsdepartementet sier det ennå ikke er kjent om tilsvarende manipulasjon har funnet sted i Europa.