Vil granske europeiske biler etter VW-skandalen

Frankrike vil ha en gransking av andre europeiske bilmerker etter avsløringen av at Volkswagen har manipulert utslippsdata for sine dieselbiler i USA.

Amerikanske miljømyndigheter sier de har funnet programvare i tyske Volkswagens biler som kniper igjen utslippene av miljøskadelige nitrogenoksider når bilene gjennomgår tester. I vanlig bruk skal bilene slippe ut langt mer av de skadelige stoffene, som ødelegger luftkvaliteten og forårsaker helseskader.Frankrikes finansminister Michel Sapin sier til fransk radio at grundige tester av biler fra andre europeiske produsenter også er nødvendig for å gjenopprette tilliten til bilindustrien.Aksjefallet for den tyske bilkjempen fortsatte da Frankfurt-børsen åpnet tirsdag. Fallet i morgenhandelen var på over 4 prosent. Dagen før stupte VW-aksjen med over 17 prosent. Konsernet risikerer bøter på opptil 18 milliarder doller (rundt 145 milliarder kroner) i USA.VW har inntil videre stanset salget av dieselbiler med firesylinders motor i USA. (©NTB)