Volkswagen-komité avgjør toppsjefens framtid

Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn vil få anledning til å forsvare seg når en styrekomité drøfter utslippsskandalen i et møte onsdag, skriver Bloomberg.

VW-sjef Martin Winterkorn. Foto: AP

Et viktig spørsmål vil bli hvorvidt Winterkorn visste at det fantes et opplegg som skulle lure utslippsmyndigheter og kunder til å tro av Volkswagens dieselmotorer slipper ut mindre miljøgifter enn hva som er tilfelle, opplyser en ikke navngitt kilde til Bloomberg.Motorene er installert i opptil elleve millioner biler verden over.Winterkorns framtid i Volkswagen er avhengig av at han greier å overbevise en håndfull av selskapets mest sentrale aktører om at han ikke var klar over jukset.Blant dem er Wolfgang Porsche fra familien som har aksjemajoritet i VW, den mektige fagforeningslederen Bernd Osterloh, samt Stephan Weil, som i kraft av sin stilling som delstatsminister i Niedersachsen har en særskilt vetorett i selskapet. Alle tre sitter i komiteen som møtes onsdag.VWs aksjeverdi fortsatte å synke i morgentimene onsdag. En halvtime etter åpning hadde kursen sunket med 8 prosent etter et fall på hele 18,6 prosent mandag og 19,8 prosent tirsdag. (©NTB)