VW innrømmer utslippsjuks også i Europa

Volkswagen har innrømmet at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler solgt i Europa, opplyser Tysklands transportminister.

– Vi er blitt informert om at også i Europa, har kjøretøy med 1,6 og 2,0 liters dieselmotorer blitt berørt av manipulasjonene det er snakk om, sier Alexander Dobrindt torsdag.Transportministeren sier utslippstester i Europa kommer til finne sted de neste månedene, men at de burde foregå på veiene og ikke i laboratorier.Det vil også bli tatt tilfeldige tester på kjøretøy laget av andre bilprodusenter, opplyser Dobrindt.Volkswagen-skandalen skyldes at selskapets biler har fått installert en programvare slik at bilene later til å være mer miljøvennlige under tester enn hva de egentlig er. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler. (©NTB)