Løp og kjøp den lille rakkeren!

Denne bilen gir mest mulig moro for minst mulig penger.

Er du på jakt etter en «førtiårskrise-bil»? «Sportsbil som ikke koster skjorta»? «Konebil»? «Mannebil»? «Nummer to-, tre- eller fire-bil»?Da trenger du ikke lete lenger. Svaret er enkelt og greit Mazda MX-5. Den er så morsom, billig og bra at det forundrer oss at det ikke står kø utenfor Mazda-forhandlerne.Mazda fant den geniale vinneroppskriften allerede på slutten av 80-tallet. De så et marked for en liten, billig roadster. Bilene som var på markedet fra før var i stor grad skrudd sammen på engelske fabrikker med liberal alkohol-politikk, med påfølgende varierende kvalitet.Miata/MX-5 tok markedet med storm, over hele verden. I alt er det bygget nesten én million av den lille rakkeren siden 1988.Den helt nye generasjonen er «back to basic». Igjen er vekten under tonnet. Motorene er ikke så store, men så er ikke det så viktig så lenge vekten holdes nede.At testbilen «bare» har en 1,5 liters bensinmotor på 131 hk gir ingen grunn til bekymring. Den turtallsvillige maskinen passer perfekt i den lille bilen. Girspaken er en fornøyelse å bruke. Du må gjerne bruke den en del for å få maksimalt med futt.Det finnes også en 2 liters variant med 160 hk. Den koster 35.000 kroner mer enn testbilen, men vi tviler på at du trenger den.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også