+ mer

Nå blir Tesla så godt som helt selvkjørende

En fersk oppdatering av Autopilot-systemet gjør bilen i stand til å kjøre så godt som på egenhånd.

Tesla begynner torsdag utrullingen av en software-oppdatering som muliggjør en rekke nye sikkerhetsfunksjoner i Model S.Ifølgeblir sikkerhetssystemet Autopilot nå så omfattende at det bare er et lite knepp unna å gjøre bilen helt førerløs, men lovmessige og sikkerhetsmessige begrensninger gjør at det holdes litt tilbake.
Teslas software, som ble presentert tidligere i år, muliggjør både håndfri og fotfri kjøring i alt fra køtrafikk til motorveishastigheter. I tillegg blir bilen i stand til å parkere seg selv.
Av ovennenvte grunner må kjøreren imidlertid ta tak i rattet minst hvert tiende sekund for at den ikke skal bremse ned.Oppdateringen er dessverre ikke tilgjengelig for alle Model S-eiere. Kun biler som er bygget de siste tolv månedene har de nødvendige sensorene, og oppdateringen rulles dermed ut til 50.000 biler over hele verden via nedlasting. Ifølge WSJ er det trolig amerikanske kunder som får den først.
Førerløst etterhvert
Tesla-sjef Elon Musk forteller at selskapet er forsiktige med de nye funksjonene i starten, men at de vil utvides etterhvert.Ifølge Musk vil neste oppdatering inneholde enda flere automatiske systemer, og han mener at Tesla innen tre år vil være i stand til å lage biler som kjører fra A til B helt på egenhånd.
Motor