+ mer
VW Passat Alltrack. Foto: VW

Sjekk om din bil er rammet av dieseljukset!

Volkswagen AG presenterte 30. september en handlingsplan for oppgradering av dieselbiler med EA 189-motorer.En intern undersøkelse hos Volkswagen AG har vist at det i Norge er registrert 147.139 berørte biler. Volkswagen berørt med 77.580 biler, Audi 27.649, SKODA 19.947 og Volkswagen Nyttekjøretøy med 21.963 biler.– Nettstedet vi har utviklet her i Norge lar bileiere bruke registreringsnummeret på bilen for å sjekke om de er berørt. Chassisnummeret som kreves på nettsider i andre land kan være trøblete å få tak i og det var bakgrunnen for at vi utviklet en egen norsk løsning, sier Terje Male, administrerende direktør i Harald A. Møller AS, til VG.
Meldingen til bileierne
Bilimportøren sender ut følgende melding til berørte bileiere med oppgitt e-post-adresse:"Som du kanskje allerede er kjent med fra media, arbeider Volkswagen AG med løsninger for å oppgradere biler berørt av softwaren som er installert i dieselmotorer av typen EA 189.Vi kontakter deg nå for å fortelle deg at din bil trolig har denne motortypen og at den kan ha behov for oppgradering.Først er det viktig for oss å presisere at bilen din er helt teknisk trygg å kjøre. Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige utbedringer så effektivt som mulig. Volkswagen AG jobber intensivt for å finne en teknisk løsning og vil dekke kostnaden forbundet med utbedringen.Vi håper på forståelse for at denne prosessen vil ta tid, noe som skyldes behovet for grundige analyser av omfanget og videre iverksetting av tekniske tiltak.Vi vil ta kontakt med deg når teknisk løsning er klar fra Volkswagen AG. For å kunne holde deg best mulig oppdatert ber vi deg derfor om at du tar deg tid til å bekrefte, eventuelt endre, din kundeinformasjon som er registrert hos oss. Benytt linken nedenfor for dette.Hvis du har solgt bilen det gjelder, setter vi stor pris på om du gir oss beskjed om dette gjennom linken under.Vi er veldig lei oss og beklager at din bil er berørt. Vi lover å gjøre alt vi kan for at du som kunde skal få en så god opplevelse som mulig i forbindelse med utbedringen av din bil."
Motor