Stopper bestillinger etter biljuks

Enkelte større kunder er nå usikre på om de kan tillate seg å bestille biler som er påvirket av utslippsjukset.

Bilkunder stopper nå bestillinger av biler etter utslippsjukset i Volkswagen-konsernet. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil samtidig sjekke andre bilmerker for juks, skriver Dagens Næringsliv.Autolease, som er et av de største leasingselskapene i Norge, har imidlertid ennå ikke merket store utslag av denne saken.-  Autolease ser per nå ingen vesentlig endring i antall ordreforespørsler hva gjelder aktuelle VW, Audi eller Skoda som er berørt, skriver leder i Autolease Norge, Haakon J. Marthinsen, i en e-post til avisen.Han påpeker likevel at enkelte større kunder nå stiller seg spørsmålet om de kan tillate seg selv å bestille slike biler, så lenge grunnlaget for beregning av engangsavgift er så feil som det tilsynelatende viser seg å være. En av disse er Jernbaneverket.- Ja, vi har stoppet bilbestillingene fra Møller inntil importøren har avklart situasjonen, sier bilansvarlig for Jernbaneverket i Norge, Sven Myrvollen til DN.