Varsler elektrisk kompakt-SUV med 400 km rekkevidde

- Vi gleder oss til å se denne bilen på veien, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør hos Mitsubishi-importøren.

Mitsubishi viser frem Concept eX på kommende Tokyo Motor Show . Bilen er en designstudie med S-AWC (Super All-Wheel control), nett-oppkoblet bil med aktive sikkerhetssystemer Mitsubishi venter tilgjengelig rundt år 2020.Ny kompakt SUV i perioden 2017-2019Mitsubishi planlegger introduksjon av en ny kompakt SUV, og på Tokyo Motor Show vises den som en helelektrisk bil, litt mindre enn Concept XR-PHEV som vi har sett på tidligere utstillinger, fremgår det av en pressemelding fra den norske importøren.400 km rekkevidde og Super All-Wheel controlEt 2. generasjon batteri med dobbelt så høy energitetthet som i dag gjør det mulig med 400 kilometer rekkevidde. Batterikapasiteten er på 45 kWh. 4WD systemet får kraft fra to elektriske motorer, en foran og en bak. Elmotorene yter 70 kW hver (til sammen 190 HK).Mitsubishi Motors er involvert i et prosjekt som utvikler og tester et 3 generasjon batteri med fem ganger så høy energitetthet som i dag, og som kan bli tilgjengelig rundt år 2030.Ny teknologiBilen kommer med en rekke nye teknologier, blant annet; Augmented reality (frontvindu som viser en rekke informasjoner om trafikkbildet) og sky-tilkobling, bilen er tilkoblet internett og dine applikasjoner.V2H mulighet – Vehicle to house – bilens fremdriftsbatteri kan kobles til huset ditt og forsyne det med strøm.Kameraovervåking rundt bilen som er tilknyttet bilens ratt og bremsesystemer for aktiv inngripen og økt sikkerhet.- Vil være banebrytende- Med Concept eX viser Mitsubishi at de fortsatt vil være banebrytende med elektrisk eller hybrid fremdriftsteknologi også fremover. Vi gleder oss til å se denne bilen på veien, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør hos Mitsubishi-importøren.