Vil unngå panikksalg

Lederen av finanskomiteen mener Oljefondet nå bør bidra til at Volkswagen kommer på et helt annet spor.

Etter avsløringen av Volkswagens utslippsjuks for to uker siden har aksjen rast med cirka 40 prosent. Det er nå uklart hva Oljefondet vil gjøre med sin eierpost på 1,22 prosent, som ved årsskiftet var verdt drøye ti milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg tror ikke Oljefondet bør panikkselge i moralsk vrede. Det viktigste nå er å håndtere den ulykksalige situasjonen, og deretter må fondet vurdere om det skal fortsette som eier fremover, sier lederen av finanskomiteen Hans Olav Syversen (Krf) til avisen.Han påpeker at Oljefondet ikke er en ubetydelig eier i bilprodusenten.- Jeg forventer at de engasjerer seg gjennom sine eierstyringsmekanismer for å bidra til at selskapet kommer på et helt annet spor, sier han.Kommunikasjonsrådgiver Marthe Skaar i Norges Bank Investment Management, som forvalter Oljefondet, skriver i en e-post til DN at de ikke kommenterer eventuelle kjøp eller salg av verdipapirer da dette er markedssensitiv informasjon.