VW-kunder må vente på populær varebil i Sverige

Volkswagen holder tilbake varebilen Caddy med dieselmotor i Sverige. (Oppdatert)

Den svenske importøren nekter for at det er innført salgsstopp på den populære varebilen, men sier at kunder som har bestilte bilen inntil videre må vente.– Vi har besluttet å ikke levere ut bestilte biler før de er oppdatert på samme måte som alle berørte biler, sier informasjonssjef Marcus Thomasfolk i Volkswagen Group Sverige.De fleste Caddy-bilene er utstyrt med den omstridte EU5-motoren, som Volkswagen ved hjelp av programvare har framstilt som langt mer miljøvennlig enn sant er.Hvor lenge svenske kunder må vente før de får utlevert biler med denne motoren, kan ikke Thomasfolk si. Det kommer an på hvilke tiltak Volkswagen setter i verk, og om disse tiltakene blir godkjent av myndighetene.Det er også uklart om kunder som har bestilt bilen, får anledning til å heve kjøpet. (©NTB)