+ mer

Audi innrømmer mulig «jukseprogramvare»

Den tyske bilprodusenten Audi, søsterselskap av Volkswagen, innrømmer at motorene deres inneholder programvare som kan være ulovlig i USA.

Audi sier de har meldt fra til amerikanske miljømyndigheter at selskapets dieselbiler med 3-liters motor var utstyrt med programvare som ikke var dokumentert for myndighetene da de ble typegodkjent.Det dreier seg om tre spesifikke programmer, og ett av dem kan være i strid i med amerikansk lov.Volkswagen har tidligere uttalt at utslippsjukset kun gjaldt selskapets 2-liters dieselmotorer, og at søsterselskapet Audi ikke hadde lignende programvare.Audi innrømmer at de ikke la fram den aktuelle programvaren for myndighetene, men sier den ikke hadde som formål å skjule utslipp. En talsmann for selskapet sier bilene ikke kan oppdage om de blir kjørt på veien eller testes, noe Volkswagens ulovlige programvare fra selskapets 2-litersmotorer kan.Programvaren er installert i Audi-, Volkswagen- og Porsche-modeller fra 2009 til i dag og omfatter omtrent 85.000 biler i USA. (©NTB)

Motor