+ mer

Dumper prisen på familiebil-hybrid

Hybriden har ikke vært noen stor sukess. Nå går importøren ut med «knallpris».

Ford dumper prisen på Ford Mondeo Hybrid. «Knallpris», sier importøren etter å ha kuttet prisen til 333.000 kroner, i Norge med Titanium utstyrsnivå. Ford har tidligere operert med en listepris på 368.000 kroner (levert importør).Mondeo er den første hybridelektriske personbilen Ford har bygget og solgt i Europa og Norge.  Ford mener 333.000 kroner er en meget konkurransedyktig pris for en drivstoffeffektiv, moderne og kjøreglad familebil.Mondeo Hybrid kombinerer en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Til sammen yter disse 177 HK (140 HK bensinmotor og 37 HK batteridrevet) og overføres til forhjulene via en eCVT automatgirkasse . Denne kombinasjonen gir en drivstofføkonomi på 0,42 l/mil og et CO2-utslipp på 99 g/km.Det er en konvensjonell hybrid, ikke en ladbar hybrid.- Mondeo Hybrid tilbyr kundene det beste fra to verdener, den forbedrede effektiviteten og reduserte utslipp med elektrisk motor og rekkevidden og ytelsene til en tradisjonell drivlinje, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.Mondeo Vignale Hybrid blir også innstegsmodellen til Ford Mondeo Vignale med startpris på 403.000 kroner.Mondeo-hybriden kan bare leveres som sedan, men en stor batteriklump i bagasjerommet.

Motor