Nå kuttes bilgodtgjørelsen: - Et helt feil signal

- Jeg mener dette er et kraftig tilbakeskritt og et helt feil signal til alle de hundretusener av nordmenn som bruker egen bil i arbeidsgivers tjeneste, sier direktør Jan Traaseth i Motor Gruppen.

Motor

I Statsbudsjettet for 2016 ble partiene i går enige om en reduksjon av den skattefrie bilsatsen som gjelder for yrkeskjøring opptil 10.000 km årlig, fra dagens 4,10 kroner pr km til 3,80 kroner pr km, altså en reduksjon på 30 øre.- Jeg mener dette er et kraftig tilbakeskritt og et helt feil signal til alle de hundretusener av nordmenn som bruker egen bil i arbeidsgivers tjeneste. Ikke siden 2011 har den skattefrie bilsatsen vært lavere enn den nye satsen på 3,80 kroner pr km, sier direktør Jan Traaseth i Motor Gruppen i en kommentar.- Dette er blir helt galt både ut fra et miljøhensyn og et tidsaspekt. Jeg er redd det kan føre til at mange ikke vil bruke egen bil i jobben, og at arbeidsgiverne i økende grad må stille opp med tjenestebiler som kun brukes av de ansatte i jobben, mener han.-Dette så vi flere eksempler på for noen år siden, før satsen ble økt til dagens nivå, hvor blant annet ansatte i Havnevesenet nektet å bruke egen bil i jobb på grunn av de lave satsene for kjøregodtgjørelse. Dette førte til at de ansatte ofte måtte kjøre lange omveier tilbake til jobb for å sette fra seg tjenestebilen på slutten av arbeidsdagen, for så å hente privatbilen og kjøre hjem etterpå, sier Jan Traaseth

Nyheter
Politikk