+ mer

Ny generasjon Toyota-hybrid

Toyota Prius får en kraftig oppgradering i sin fjerde generasjon.

Toyota tar ifølge seg selv effektivitet til nye høyder med sin nye Prius.«Fjerde generasjon Prius oppnår den største effektivitets-forbedringen noensinne, med et CO2-utslipp fra 70 g/km og et kombinert drivstofforbruk fra 0,30 l/mil», skriver Toyota i en pressemelding.Bilen blir utstyrt med et helt nytt hybridsystem, og får ifølge Toyota i tillegg verdens høyeste termiske effektivitet for en bensinmotor.«Fra en generasjon til en annen har Toyota Prius alltid gjort betydelige forbedringer når det gjelder utslipp og drivstofforbruk. Med introduksjonen av den fjerde generasjonen oppnås den største forbedringen hittil siden den første Prius kom i 1997», skriver Toyota, og legger til:«Utslippet av CO2 har kommet ned til lave 70 g/km og det gjennomsnittlige drivstofforbruket er 0.30 l/mil (avhengig av land og endelig typegodkjenning).  Samtidig er nye Prius tro mot Toyotas ambisjon om å bygge stadig bedre biler, og modellen får betydelige forbedringer av kjøreegenskapene, responsiviteten og førerinvolveringen».

Bedre ytelser
Den nye Prius akselererer fra 0-100 km/t på 10.6 sekunder. Den viktige fartsøkningen fra 80 til 120 km/t ved forbikjøring skjer på 8.3 sekunder og topphastigheten er 180 km/t.
 «Ytelsene fra det nye hybridsystemet er 122 hestekrefter/90kW, og drivlinjen leverer nå kreftene på en mer brukervennlig måte. Den nye kraftkontroll-enheten (PCU) tillater systemet å benytte mer elektriske krefter, noe som betyr at akselerasjonen føles mer naturlig ved at motorens turtall bygges opp gradvis når farten øker», skriver bilprodusenten.Allsidig brukervennlighet forbedres også, ifølge Toyota. Denne fjerde generasjonen av Prius er den første som kan dra en tilhenger og får en hengervekt på 725 kg (uten brems). I tillegg nyter modellen fordelen av et stivere karosseri - en 60 % forbedring i forhold til dagens modell. Dette oppnås gjennom å bruke nye sveise- og konstruksjonsteknikker og strategisk bruk av høyfast stål som er både sterkt og lett.
 Disse kvalitetene kombineres med forbedret tilbakemelding og responsivitet fra gasspedalen, styringen og bremsene, noe som skal forbedre de dynamiske egenskapene i nye Prius og skape en bil som er morsommere å kjøre. Nye Prius lanseres i Norge i mars 2016. Priser og salgsvolumer vil bli sluppet nærmere salgsstart.Pressemeldingen finner du!

Motor