+ mer

Tesla tilbakekaller alle solgte Model S-biler

Tesla oppfordrer alle som har kjøpt den populære Model S til å få bilen sjekket på verksted på grunn av en mulig feil med setebeltene.

Totalt har bilprodusenten solgt rundt 90.000 av den populære elbilsedanen. Alle bilene kalles nå tilbake etter et tilfelle hvor setebeltet på passasjersiden foran løste seg ut.– Vi har funnet en feil på én bil og vi oppfordrer derfor alle våre kunder til å komme og få dette sjekket. Vi regner med at 99,9 prosent av alle bilene er i orden, men siden vi ikke vet hvordan denne feilen har skjedd, vil vi forsikre oss om at alle bilene er OK, sier Esben Pedersen, Teslas kommunikasjonssjef i Skandinavia, til NTB.

To minutter
Det var for to uker siden at Tesla første gang kunne opplyse at en kunde i Europa hadde rapportert at setebeltet hadde løsnet mens hun snudde seg for å snakke med passasjerer i baksetet i bilen. Kvinnen ble ikke skadd og feilen ble reparert.– Feilen gjelder den delen av selen som sitter over beina. Da kvinnen i den aktuelle bilen snudde seg rundt, løftet hun opp beinet, hvorpå selen løsnet, sier Pedersen.Den California-baserte bilfabrikken antar at setebeltets anker ikke var ordentlig boltet fast. Undersøkelser av ytterligere 3.000 har ikke påvist samme feil, men for å være sikker har man besluttet å sjekke absolutt alle setebelter i Model S-bilene.– Det tar under to minutter å sjekke dette. Eventuelle feil kan vi reparere på seks minutter, påpeker Pedersen.
10.000 i Norge
Tesla sendte fredag ut beskjeden om den frivillige tilbakekallingen til alle de berørte kundene – mange av dem i Norge der bilen har vært fritatt fra merverdiavgift og engangsavgift.Over 4.000 nordmenn kjøpte den luksuriøse elbilen i fjor, og hittil i år er salgstallet rundt 3.500. Trolig er over 10.000 – over en tidel – solgt bare i Norge siden norgeslanseringen i august 2013.Også tidligere har Tesla tilbakekalt Model S-bilene. Senest i 2014 måtte programvaren i bilens datasystem oppgraderes for å forhindre overoppheting i laderadaptere.Selskapet opplyser at de øvrige bilene i folden, SUV-en Model X og Roadster-en, ikke er berørt av den mulige feilen med setebeltet. (©NTB)

Motor