+ mer

- Utslippsjuks kan gå tilbake til 2009

Den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) har informert amerikanske myndigheter om at utslippsjukset knyttet til SUV-er og luksusbiler kan strekke seg tilbake til 2009.

Dette ble opplyst fra amerikanske miljømyndigheter fredag. De varsler ytterligere undersøkelser og oppfølging etter at bilprodusenten kom med innrømmelsene.Det amerikanske miljødirektoratet (EPA) og Californias ressursforvaltning for luft opplyste 2. november at utslippsjukset også omfattet minst 10.000 biler av merket Porsche, Audi og SUV-modeller fra VW med store motorer. Dette har bilprodusenten tidligere avvist.I september ble det kjent at det var installert en programvare som reduserte utslipp når kjøretøyene ble testet. Dette utløste undersøkelser som avslørte ytterligere juks fra bilprodusenten. Flere sjefer har måttet gå og skandalen er ventet å koste selskapet milliarder i bøter og erstatninger. (©NTB)

Motor