DB10 under hammeren på eksklusiv Bond-auksjon

Kun spesielt inviterte får overvære auksjonen når James Bonds DB10 går under hammeren hos Christies.

Bond-bilen fra Spectre, DB 10, er den første bilen som er laget eksklusivt for James Bond av det britiske luksusmerket Aston Martin.18. februar går Aston Martins aller første hyper-eksklusive DB10-modell under hammeren hos auksjonshuset Christies i London. Luksusbilprodusenten har vært Bonds foretrukne bil-leverandør de siste 50 årene, og 007 har kjørt fletta av skurkene i en Aston Martin i hele 12 av totalt 24 Bond-filmer.DB 10 vil kun bli produsert i ti eksemplarer. Åtte av bilene har blitt benyttet under innspillingen av Spectre, og to er holdt av som visningsbiler.«Spectre - The Auction» avholdes 18. februar, samtidig som den 24. Bond-filmen lanseres på Digital HD, Blu-ray og DVD.Auksjonen i Christies' lokaler i King Street er kun åpen for spesielt inviterte, og alle inntektene går til veldedige formål. Men Christies lover likevel at 10 av de 24 objektene vil være tilgjengelig for budgivere via internett- og telefonauksjon.Christies skriver på nettsidene sine at de venter at prislappen for å kjøre som Bond vil ligge i intervallet 1-1,5 millioner pund, tilsvarende 12,5-18,7 millioner norske kroner.Foruten den legendariske Bond-bilen kan også man sikre seg andre biter av Bonds livsstil. Omega Seamaster 300-klokken som Craig hadde på seg ventes å bringe inn mellom 15.000 og 20.000 pund, mens Qs laptop og Bonds solbriller «bare» har prisindikasjon 4.000-6.000 pund per objekt.