+ mer

Lexus-sjefen: - 2015 var fantastisk

Mulige restriksjoner på bruk av dieselbiler i storbyene fører til flere Lexus-kunder.

- Vi har lagt bak oss et fantastisk godt år for Lexus i Norge, sier Jan Christian Holm, som er leder for Lexus i Norge.Med totalt 1.070 solgte biler, gir dette en salgsøkning på 35,1 prosent. - Samtlige av modellene har prestert i henhold til vår salgsplan, og vi er spesielt fornøyd med vår kompakt-SUV NX 300h som oppnår hele 11 prosent segmentandel. For oss er fortsatt kvalitet og kundebehandling viktigere enn salgsvolumer. Derfor er vi også svært glade for at kundene igjen satte oss øverst på pallen i tilfredsundersøkelsen AutoIndex. Dette er en stor seier for hele organisasjonen. Vi går nå inn i 2016 med en solid ordrebank og har store forventninger til dette året, sier Holm.Lexus satser fortsatt fullt på hybridteknologi. Holm sier at høstens oppmerksomhet i media om mulige restriksjoner på bruk av dieselbiler i storbyene har gitt økt kundetrafikk i deres ni butikker og stadig økende interesse for hybrid. Lexus tilbyr nå syv bilmodeller med hybridteknologi,- Vår hybridandel vil  i år være 100 prosent. Dette er unikt på verdensbasis, sier Lexus-sjefen.(Artikkelen fortsetter under bildet)

 2016 starter med lansering av den nye luksus-SUV-en RX 450.- Dette er en svært viktig bilmodell med lange tradisjoner i Norge. Mye av merkevaren Lexus i Norge ble etablert med de første generasjonene av RX hybrid i perioden 2005 og frem til i dag. Det nye avgiftssystemet fra nyttår favoriserer nye RX 450h med hele 61.000 kroner. Startprisen på 738.100 kroner gjør derfor bilen mer konkurransedyktig enn noen gang tidligere, sier Holm.Han opplyser at 115 personer allerede har bestilt bilen og at de  jobber hardt for å øke deres  tildelte kvote for dette året. - Utover våren vil vi også lansere vår første hybridcoupe, RC 300h. Dette blir et skikkelig designikon som virkelig skaper følelser. I kombinasjon med hybrid drivlinje og 223 hk, tror vi dette blir en svært attraktiv bil for alle de som verdsetter japansk kvalitet og vil velge noe annet enn naboen, avslutter Jan Christian Holm.

Motor