+ mer

Med løvetann under panseret

- De første testresultatene av dette produktet er svært lovende.

Ved å bruke gummi laget av lokal løvetann til å lage motorfester håper Continental både å spare miljøet og skape mindre motorvibrasjoner i fremtiden.
Continental er allerede i gang med testkjøring av dekk laget av løvetann, og nå har det tyske teknologikonsernet utviklet motorfester som også er laget av gummi som man fremstiller fra det mange ser på som ubrukelig ugress. Produktegenskapene og kvaliteten er på samme nivå som tidligere, men det at motorfestene av gummi kommer fra løvetann er en teknisk revolusjon, skriver selskapet i en pressemelding.- De første testresultatene av dette produktet er svært lovende, og motorfestene bør være klare for produksjon om et par års tid, forteller Dr. Anna Misiun, som leder forskningsvirksomheten på naturgummi fra løvetann hos Continental.

Motor