+ mer

Nå kommer elbilen Opel Ampera-e

- Ikke bare vil den få betydelig lenger rekkevidde enn de fleste av dagens elektriske biler, men den vil også få en svært konkurransedyktig pris, hevder Opel

Når Opel lanserer sin revolusjonerende nye elbil neste år, er den en del av den største modelloffensiven i merkets historie med 29 nye modeller fra 2016 til 2020.Den nye elbilen, med fem dører og fem seter, får navnet Ampera-e.Ikke bare vil den få betydelig lenger rekkevidde enn de fleste av dagens elektriske biler, men den vil også få en svært konkurransedyktig pris, heter det i en pressemelding fra den norske Opel-importøren.
Neste steg
Opel bygger videre på den ekspertisen som ble etablert med den originale Ampera, som satte en helt ny standard for ladbare biler i 2011. Nye Ampera-e kombinerer det nyeste innenfor elektrisk mobilitet, med klasseledende tilkoblingsmuligheter og kjøreglede, heter det.Det var under dagens «CAR Symposium» i Bochum at GMs sjef, Mary Barra slapp nyheten:- GM og Opel har alltid vært overbevist om at elektriske biler vil spille en viktig rolle for fremtidens mobilitet. Ampera-e er en «game changer» og et viktig steg på veien mot å innfri våre visjoner. Vår nye elektriske bil, er et nok et bevis på at Opel gjør innovativ ingeniørkunst tilgjengelig for mange.Utviklingen med fortetting rundt byene og behovet for å beskytte miljøet setter nye krav til biltrafikken.- Elektriske biler har potensiale til å gi et signifikant bidrag til ta vare på miljøet gjennom reduserte utslipp. Nye Opel Ampera-e vil gjøre elektrisk mobilitet mer tilgjengelig, ved å fjerne hindringer som høy pris og kort kjørelengde, sier CEO i Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.
Smart og romslig
Nøkkelen til at Ampera-e er kompakt utvendig, men romslig innvendig, ligger i den flate batteripakken som er plassert under gulvet. Smart plassutnyttelse gir plass til fem og bagasjeplass på størrelse med det du finner i kompaktklassen.Opel Ampera-e vil også være utstyrt med Opel OnStar, som gir deg din egen personlige assistent i bilen.  En tjeneste som gir økt sikkerhet, og nye muligheter for oppkobling av din smarttelefon mot infotainment og mobile tjenester.
Neste generasjon elbil
- Vi gleder oss til å kunne presentere nye Ampera-e i Norge. Den vil trolig bli det første eksemplet på tredje generasjon elbiler. Med sin rekkevidde og plass blir den et reelt alternativ til biler med tradisjonelle drivlinjer, og med en pris som gjør den tilgjengelig for folk flest, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.
Motor