+ mer

Bare én nordmann får kjøpe Porsche 911 R

Ikke har den radio og ikke har den klimaanlegg. Likevel koster den 2,8 millioner kroner, noe som kan vise seg å være billig.

Porsche-puristene får sitt på årets bilutstilling i Genève. Høydepunktet er 911 R, hvor R-en definitivt står for Racing. 911 R har fått motoren fra GT3 RS og manuell seks trinns girkasse. 500 hk er hentet ut fra den fire liter store motoren. Rødmarkeringen i turtelleren starter på 8.500 omdreininger, så dette er en bil som ber om juling.Lettvekt er stikkordet.  Eksosanlegget er av titanium. 911 R leveres verken med klimaanlegg eller lydanlegg. Og bakseter kan du bare glemme.Vekten er bare 1.370 kg. Det er den letteste 911-en på markedet. Det skulle bare mangle.0-100 km/t skal ta 3,7 sekunder, mens toppfarten er på 323 km/t.Det blir bare laget 991 eksemplarer av 911 R, noe som vil gjøre den til samlermateriale.  Opprinnelig var planen å lage 911 biler, men den enorme interessen for bilen har gjort at Porsche velger å øke antallet produserte biler noe.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjefen for den norske Porsche-importøren, Morten Scheel, sier til Hegnar.no at det bare vil komme én til to biler til Norge.Han bekrefter at én bil vil bli levert kunde via Porsche Center Stavanger. Og prisen? 2.798.000 kroner. Tro det eller ei, det er rene «røverkjøpet». Å kjøpe 911 R er tryggere enn å sette pengene i banken. Avkastningen kan bli formidabel, først og fremst i kjøreglede, men også i kroner og øre.

Motor