+ mer

Jaguars toppmodell blir luksuriøs hybrid

Det er bare å glede seg til neste generasjon Jaguar XJ.

Jaguar-sjefene har vært i tenkeboksen, men skal nå ha gitt grønt lys for ny teknologispekket XJ toppmodell. Denne er ventet på veien våren 2019. Konseptbilen kommer trolig i 2018, som markerer 50 årsjubileet for XJ.Konstruksjonen vil trolig bli laget av flere typer materialer. Det ventes også en ny generasjon V6 hybrid drivlinje og et helt nytt interiør. XJ vil få mye av teknologien som er nødvendig for autonom kjøring.Interne kilder i Jaguar-systemet sier til Autocar at det har vært en omfattende debatt i selskapet om XJ skal byttes ut.Salget av dagens generasjon XJ har vokst jevnt og trutt til rundt 20.000 enheter per år, men dette er likevel bare en brøkdel av det Mercedes produserer av sin S-klasse.XJ-skissen i faksimilen er Autocars tolkning av hvordan den nye XJ vil bli seende ut.
Motor