Mazda MX-5 ble årets bil i verden

Mazda MX-5 stakk av med to gjeve priser på New York International Auto Show.

Nye Mazda MX-5 ble kåret til både 2016 World Car of the Year (WCOTY) og World Car Design of the Year under årets New York International Auto Show.Det er andre gang en Mazda-modell får WCOTY prisen. Forrige gang var Mazda2 i 2008. Mazda MX-5 er også den første bilmodellen som vinner begge titlene.World Car of the Year ble etablert i 2004 av en internasjonal gruppe biljournalister. I dag består juryen av 73 journalister fra 23 forskjellige land. I finalen gikk Mazda MX-5 av med seieren foran Audi A4 Sedan/Avant og Mercedes GLC. De andre finalistene til World Car Design of the Year var Jaguar XE og Mazda CX-3.- For en fantastisk ære at nye Mazda MX-5 ble kåret til World Car of the Year og samtidig vant designprisen, sa Masahiro Moro, President og CEO Mazda North American Operations.- Når jeg nå tar imot begge disse utmerkelsene, gjør jeg det på vegne av alle Mazda-ansatte og MX-5-entusiaster verden rundt som har kjent den store gleden av å kjøre en ekte åpen to-seters roadster, sa han.Hittil har nye Mazda MX-5 mottatt over 30 ulike priser og utmerkelser verden rundt, blant annet 2015-2016 Car of the Year Japan og 2016 UK Car of the Year.

Les også