Nå kommer «billig»-Macan

Nå kommer Porsche med en mindre bensinmotor på Macan. Den er likevel ingen sinke.

Porsche lanserer ny innstegsmotor for Macan. Det dreier seg om en bensinmotor på 252 hk som gir bilen en startpris på 849.900 kroner, opplyser den norske importøren. Det er 40.000 lavere enn det du må ut for for en 211 hk diesel.Sportslighet og effektivitet har vært hovedfokus under utviklingen av motoren, en toliters turbomotor som opererer med turbotrykk på inntil 2 bar.Den har direkte bensininnsprøytning og variable ventiltider, som gir total ytelse på 252 hk og et dreiemoment på 370 Nm mellom 1.600 til 4.500 omdreininger/minutt.Kraftoverføringen er som i alle Macan-modeller gjennom Porsches dobbeltklutsjkasse PDK og firehjulsdrift med Porsche Traction Management (PTM).Den nye modellen klarer sprinten fra 0-100 km/t på 6,5 sekunder med Sport Chrono-pakken, og toppfarten er 229 km/t.- Vi er veldig tilfreds med å kunne tilby et bensinalternativ på innstegsnivå for Macan i Norge. Dette har vært etterspurt lenge, sportsbilentusiaster har nemlig fortsatt en forkjærlighet for bensin, uttaler Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge, i meldingen.

Les også