+ mer

Noe helt nytt: Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF hadde i dag sin verdenspremiere på New York International Auto Show. RF står for «retractable fastback» og er ny retning for Mazda når det gjelder design av åpen sportsbil. Samtidig følger nye Mazda MX-5 RF i fotsporene til den tidligere versjonen med elektrisk nedfellbart tak, som kalles for retractable hardtop. - Samme tanke, men på en ny måte, sier utviklingssjefen Nobuhiro Yamamoto i en pressemelding.- Når det gjelder Mazda MX-5 jobber vi alltid etter mottoet «å utvikle gjennom og bevare». Også denne gang har vi utviklet vår nye modell med elektrisk nedfellbart tak med tanke på å nå ytterligere en målgruppe som kan sette pris på vår kjøreglade åpne to-seters sportsbil, sier han. Med nye Mazda MX-5 RF har den japanske bilprodusenten brutt med det konvensjonelle designet til åpne sportsbiler. Istedet har Mazda skapt noe nytt, en «retractable fastback». Mazda MX-5 RF har en taklinje som går helt ned til bilens bakre del. Når taket og bakruten er nedfelt har den fremdeles beholdt området fra fra C-stolpen og bakover, det samme gjelder takbuen mellom begge sidene.Det elektrisk nedfellbare taket håndteres nå med et enkelt trykk på en knapp. På nye Mazda MX-5 RF kan taket også felles ned eller opp i hastighet på opptil 10 km/t. På tross av sitt slanke design har Mazda MX-5 RF like stort bagasjerom som soft-top modellen. I likhet med soft-top blir den tilgjengelig med to forskjellige bensinmotorer, SKYACTIV-G 1.5 og SKYACTIV-G 2.0 med manuell girkasse. Mens Mazda MX-5 RF også blir tilgjengelig med seks-trinns automatgirkasse.Nye Mazda MX-5 kommer også i en helt ny eksteriørfarge, Machine Grey.
Motor