+ mer

Ny drømmebil fra Audi: R8 Spyder V10

Det blir vind i håret i 318 km/t.

Særegen design og ytelser en supersportsbil verdig er noen av kjennetegnene til nye Audi R8 Spyder V10, cabriolet-versjonen av siste generasjon Audi R8.Siste generasjon Audi R8 Coupé kom på markedet i fjor. På sensommeren i år lanseres cabriolet-versjonen, med tilnavnet Spyder V10. Designen har naturligvis mange likhetstrekk med coupé-versjonen, men skiller seg også ut med flere særegenheter. Sammenlignet med forrige generasjon Audi R8 Spyder er eksempelvis luftinntakene på sidene nå mer fremtredende.Luftinntakene på motorlokket er også et markant designelement. Stofftaket kan åpnes og lukkes i hastigheter opp til 50 km/t i løpet av 20 sekunderRett bak de to setene sitter den ti-sylindrede FSI-motoren på 5,2 liter som yter 540 hk.Maksimalt dreiemoment på 540 Nm nås ved 6.500 omdreinger per minutt. 0-100 km/t gjøres unna på 3,6 sekunder, 0-200 km/t på 11,8 sekunder og toppfarten nås ved 318 km/t.Nye Audi R8 Spyder V10 har sin verdenspremiere på bilutstillingen i New York nå i mars og lanseres på sensommeren. Norsk pris er ikke klar, men vi nevner at Audi R8 Coupé V10 koster fra 2.200.900 kroner.
Motor