+ mer

Toyota Prius plug in-hybrid debuterer

Toyots har vist frem sin nye ladbare hybrid.

Toyota viser for første gang sin andre generasjon Prius Plug-in hybrid på New York International Auto Show 2016. Modellen har betydelig økt rekkevidde og ytelser i EV-modus.Med en større batteripakke på 8.8 kWt (litium-ion), tilbyr Hybrid Synergy Drive elektrisk kjøring i EV-modus på lengre distanser og i flere situasjoner, noe som bidrar til å øke estimert rekkevidde på en drivstofftank.  Forbedringen innebærer også en vesentlig forbedring av gjennomsnittlig drivstofforbruk, og nye Prius Plug-in hybrid leverer et offisielt forbruk på bare 0,14 l/mil – den beste forbruksmålingen på noen eksisterende Plug-in hybrid – samt et CO2-utslipp på bare 32 g/km.Selv når den ikke kjøres i EV-modus, vil Prius Plug-in Hybrid automatisk utnytte mer fullelektrisk drift i situasjoner hvor dette er mer effektivt enn å kjøre med bensinmotoren, spesielt under bykjøring og på kortere turer.Prius Plug-in Hybrid får som første Toyota en dobbelt elmotor/generator-system, som bruker både den elektriske motoren og generatoren til å sørge for dreiemoment, noe som bidrar til raskere akselerasjon og bedre generell ytelse.Det nye PHEV systemet reduserer bruk av bensinmotoren, selv når man akselererer hurtig og når man bruker varmeapparatet om vinteren, ved hjelp av et varmesystem for batteriene som øker effektiviteten i kalde temperaturer, samt verdens første klimaanlegg med varmepumpe og gassinjeksjon.  Som et resultat av disse avanserte teknologiforbedringene, tilbyr den nye Prius Plug-in Hybrid ifølge Toyota en unikt responsiv og klasseledende akselerasjon, og den vil kjøre på betydelig høyere hastigheter enn før i EV-modus – nå i inntil 135 km/t. Modellen vil oppnå en elektrisk rekkevidde på over 50 kilometer, omtrent det dobbelte av forgjengeren.Lading av batteripakken tar 2.3 timer ved å benytte en Mode 2 (Mennekes) 230 volts ladekabel, til tross for økt batterikapasitet.Prius Plug-in hybrid er 165 mm lengre, 15 mm bredere og 20 mm lavere enn forgjengeren.Nye Plug-in hybrid blir tilgjengelig hos Toyota-forhandlerne mot slutten av dette året.
Motor