Jeep Grand Cherokee. Foto: Jeep

Tilbakekaller 1,1 millioner biler

Føderale mydnigheter i USA har avdekket potensielt problem med girskifteren.

Fiat Chrysler-konsernet tilbakekaller 1,1 millioner biler internasjonalt, skriver Di.se.Tilbakekallelsen er frivillig, og bakgrunnen skal være at de føderale myndighetene i USA har funnet ut at bilene kan begynne å trille etter at føreren har forlatt dem.Problemet gjelder biler med elektronisk girskifter, som hopper tilbake til samme posisjon etter at man har valgt gir. Dersom man ikke velger «park», er det fare for at bilene kan begynne å trille, og mer enn 40 skader kan potensielt knyttes til dette, ifølge CNBC.Fiat Chrysler opplyser at de vil oppdatere bilene med ytterligere alarmer, samt et system som automatisk hindrer bilene i å trille dersom de ikke er satt i «park».Av bilene som er rammet, er Jeep Grand Cherokee den mest aktuelle i Norge, og det skal gjelde 2014- og 2015-modeller.