Tesla-salget stuper og trøbbel for Model X

Tesla har havnet bak Suzuki og Opel på statistikken. Samtidig innrømmer Elon Musk Model X-problemer.

Tesla er helt nede på 17. plass på registreringsstatistikken til OFV AS, med 957 registreringer så langt i år (per mai). Det er ned hele 55 prosent fra samme tidspunkt i fjor. Tesla ligger dermed bak både Opel, Suzuki og Renault, men rett foran Hyundai og Honda.Model S er hittil i år på 14. plass, rett bak Skoda Superb. Til sammenligning lå Model S på 5. plass i hele årene 2014 og 2015.Bakgrunnen for raset på statistikken er naturligvis at «alle» venter på SUV-en Model X og at 4x4-effekten for Model S ble tatt ut i fjor.Model X-problemer Det store spørsmålet er naturligvis når Model X kan ventes til Norge. Tidligere har det vært signalisert at bilen kommer til Norge til sommeren, men vi har så langt ikke fått bekreftet dette fra Tesla-hold.Allerede før jul ble de første Model X levert ut i USA, noe som viste seg å være for tidlig. Det har nemlig vært en del barnesykdommer knyttet til den elektriske SUV-en.På generalforsamlingen i Tesla tirsdag innrømmet Tesla-sjef Elon Musk at Model X-programmet har vært utfordrende, skriver Brooke Crothers i en Forbes-artikkel. Model 3Model 3 er lenger unna, men det kan være et poeng for de som bestiller bilen at det går mot slutten på gratis «super charging» når bilen er på veien. Det er ifølge CNBC budskapet fra Musk.