VW må ut med 127 milliarder i USA-forlik

Volkswagen må ut med 15 milliarder dollar, tilsvarende 127,2 milliarder kroner, i et forlik med USA etter dieselfusk.

Avtalen innebærer ifølge kilder Bloomberg har snakket med at VW skal sette av 10,03 milliarder dollar til å dekke kostnader. Herunder kommer også tilbakekjøp av biler til priser som ligger på nivå med prisene før dieselskandalen smalt. Eierne av de bilene som er omfattet av utslippstriksingen skal også få inntil 10.000 dollar per bil for tort og svie, hevder kildene.I tillegg skal VW betale 2,7 milliarder dollar i bøter til U.S. Environmental Protection Agency og California Air Resources Board, og 400 millioner dollar skal være satt av til forlik i andre stater, inkludert New York.Bilprodusenten skal også ha forpliktet seg til å investere to milliarder i nullutslipps-teknologi.

Les også